Wacht niet langer bij heupklachten

De specialisten van Xpert Clinics Orthopedie geven u de vrijheid van bewegen terug.

Gewoon vergoed door uw zorgverzekeraar
Snel geholpen
Beste zorg

XPS20230009 Instroomcampagne Heup landingspagina zorgkaart cijfer

 

Bij Xpert Clinics kunt u snel terecht

Heeft u een versleten heup of staat u op de wachtlijst voor een heupprothese? Of heeft u heupklachten en vermoed u dat er sprake is van artrose (slijtage)? Wacht dan niet langer en vraag uw huisarts of u in aanmerking komt voor een verwijzing naar Xpert Clinics Orthopedie. Met deze verwijzing kunt u snel bij onze specialisten terecht; zowel voor het consult als de behandeling. We hebben korte wachttijden en een eventuele behandeling vindt na intake ook snel plaats. Alle zorg die u ondergaat bij de medisch specialisten van Xpert Clinics wordt gewoon vergoed door uw zorgverzekeraar. Mooi toch?!

Hoe snel bent u aan de beurt?

Bekijk hier de gemiddelde wachttijden tot onze vestigingen

bekijk-de-actuele-wachttijden
XPS20230009 Instroomcampagne Heup landingspagina wachttijd tekst

XPS20230009 Instroomcampagne Heup landingspagina wachttijd kort 1

 

XPS20230009 Instroomcampagne Heup landingspagina wachttijd kort 2

 

Xpert Clinics Orthopedie heeft korte toegangstijden voor onder meer de behandeling van heupklachten zoals het plaatsen van een heupprothese. Hier vindt u de gemiddelde wachttijd tot het consult en de wachttijd tot de behandeling.

Heeft u al een verwijzing van uw huisarts?
Bel dan direct voor een afspraak:
 

Persoonlijk behandelplan van diagnose tot nazorg

Onze orthopedisch chirurgen hebben zich volledig toegelegd op hun specialisme. Ze behandelen jaarlijks duizenden patiënten en kijken aandachtig naar uw situatie en klacht. Uw arts bespreekt samen met u de behandelmogelijkheden waarna gezamenlijk een behandelplan wordt opgesteld. Niet altijd is een operatie direct noodzakelijk. We kunnen dan kiezen voor een conservatieve behandeling. Dit kan bestaan uit advies, pijnstilling of gerichte fysiotherapie.

Als een operatie nodig is, maken we op korte termijn een afspraak die in uw agenda past.

Wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op via  085 019 4470 of bekijk de veelgestelde vragen.

 

XPS20230009 Instroomcampagne Heup landingspagina persoonlijk behandelplan

Vaak voorkomende knieklachten


Wat zijn uw klachten?

Wanneer u pijn en klachten heeft aan uw heup en niet meer vrij kunt bewegen, kan dit u enorm beperken in uw dagelijkse activiteiten. Hieronder staan de meest voorkomende heupklachten en de symptomen ervan beschreven. Herkent u de symptomen of is er sprake van andere aanhoudende klachten? Wacht dan niet langer en vraag uw huisarts of u in aanmerking komt voor een verwijzing naar Xpert Clinics Orthopedie.

XPS20230009 Instroomcampagne Heup landingspagina Slijtage

Slijtage

Heeft u een versleten heup? Slijtage oftewel artrose van het heupgewricht komt veel voor en kan verschillende oorzaken hebben. Zoals impingement, dysplasie, reumatische ziekten, een ongeval of ouderdom. De laatste oorzaak, ouderdom, is de meest voorkomende oorzaak van artrose. Het kraakbeen wat tussen de heupkom en heupkop zit, is dan beschadigd of deels verdwenen.

Kijkoperatie

Er kunnen verschillende redenen zijn om een kijkoperatie in de heup te verrichten: kraakbeenbeschadigingen, labrumletsels, slijmvliesafwijkingen, afwijkingen van ligamenten en ontsteking kunnen ermee bekeken en behandeld worden. De meest voorkomende redenen om een kijkoperatie uit te voeren, zijn labrumletsel en inklemming van het heupgewricht.

XPS20230009 Instroomcampagne Heup landingspagina Kijkoperatie
XPS20230009 Instroomcampagne Heup landingspagina Slijmbeursontsteking

Slijmbeursontsteking

Slijmbeursontsteking van de heup komt ook vaak voor. De oorzaak hiervan is onduidelijk. Soms ontstaat het als gevolg van een letsel zoals een val, een standsafwijking van het heupgewricht, een beenlengteverschil. Of na een eerdere operatie of door chronische overbelasting. We kunnen dan kiezen voor een kijkoperatie of voor een ‘open procedure’ zoals dat heet.

De voordelen van Xpert Clinics

XPS20230009 Instroomcampagne Heup landingspagina snel geholpen icoon

 

Snel geholpen

XPS20230009 Instroomcampagne Heup landingspagina gespec zorg icoon

 

Gespecialiseerde zorg

XPS20230009 Instroomcampagne Heup landingspagina vergoed icoon

 

Vergoed door uw verzekeraar

XPS20230009 Instroomcampagne Heup landingspagina wetensc onderzoek icoon

 

Wetenschappelijk onderzoek

Ervaringen van onze patiënten

dhr-Tuithof

Dhr. Tuithof

“Mensen begrijpen er niks van dat ik weer zo hard kan fietsen”

XPS20230009 Instroomcampagne Heup landingspagina Dhr. Fransen


Dhr. Fransen

“De kans dat ik met een nieuwe heup weer kon hardlopen, was 50%.”

XPS20230009 Instroomcampagne Heup landingspagina Mevr. Dellenbag

Mevr. Dellenbag

“Samen een nieuwe heup? Ja, gezellig!”

Onze orthopedisch chirurgen gespecialiseerd in heupklachten

XPS20230009 Instroomcampagne Heup landingspagina Dr. Daniel Haverkamp-1

 

Dr. Daniel Haverkamp
Locatie(s): Amsterdam

XPS20230009 Instroomcampagne Heup landingspagina Dr. Harm van der Vis-1

 

Dr. Harm van der Vis
Locatie(s): Amsterdam, Hilversum

XPS20230009 Instroomcampagne Heup landingspagina Drs. Maurice Anderson

 

Drs. Maurice Anderson
Locatie(s): Utrecht

Zo verloopt ons zorgtraject

XPS20220214 landingspagina Knie Icon Stap 1

STAP 1:
verwijzing van uw huisarts

XPS20220214 landingspagina Knie Icon Stap 2

STAP 2:
uw consult bij de arts

XPS20220214 landingspagina Knie Icon Stap 3

STAP 3: 
uw behandeling

XPS20220214 landingspagina Knie Icon Stap 4

STAP 4:
herstel & nazorg

Meer weten over ons zorgproces? Lees onze digitale flyer

Xtra vakkundige zorg op 12 locaties

Wij helpen u graag. U bent van harte welkom op één van onze vestigingen. Onze orthopedisch specialisten staan voor u klaar.

XPS20230009 Naamsbekendheidcampagne Stap
XPS20230009 Instroomcampagne Heup landingspagina landkaart

VEELGESTELDE VRAGEN

Alles op een rijtje

Ja, bij Xpert Clinics kunt u snel terecht voor zowel het eerste consult als een behandeling.

Om een afspraak te maken bij Xpert Clinics heeft u een verwijzing van uw huisarts nodig. Met deze verwijzing kunt u direct een eerste afspraak inplannen. In de meeste gevallen kunt u binnen 1-2 weken bij ons terecht voor uw eerste afspraak.

U hebt keuzevrijheid en kunt bij uw huisarts aangeven waar u behandeld wilt worden. Met de verwijzing van uw huisarts kunt u vervolgens een afspraak maken bij de behandelaar van uw keuze. De verwijzing hoeft daarvoor niet op de naam van de betreffende behandelaar te staan. U heeft voor een behandeling bij Xpert Clinics dus wel een verwijzing nodig van uw huisarts, het is niet nodig dat deze op naam van Xpert Clinics staat. Xpert Clinics heeft contracten afgesloten met alle zorgverzekeraars in Nederland. Dit betekent dat uw behandeling bij Xpert Clinics gewoon wordt vergoed.

Indien u een verwijzing heeft en nog geen eerste afspraak heeft gehad in het ziekenhuis dan kunt u deze verwijzing gebruiken om een afspraak te maken bij Xpert Clinics. Uw verwijzing blijft 1 jaar geldig. Heeft u al een of meer afspraken gehad in het ziekenhuis dan heeft u wel een nieuwe verwijzing nodig van uw huisarts.

Voor de zorg die wij bieden, kunt u snel terecht voor zowel uw eerste afspraak als de daadwerkelijke behandeling. Niet alle patiënten kunnen bij ons worden behandeld. Of u bij ons behandeld kunt worden, is mede afhankelijk van uw leeftijd of medische conditie. Om te bepalen of overstappen naar Xpert Clinics voor u zinvol is, adviseren wij u om contact op te nemen met uw huisarts en/of zorgverzekeraar.

Ook zonder de uitslagen van deze onderzoeken kunt u een consult afspraak inplannen bij Xpert Clinics. Indien nodig of wenselijk dan kunnen de uitslagen van deze onderzoeken snel worden opgevraagd.

Beschikt u zelf over de onderzoek uitslagen? Neem deze dan mee naar het consult en bespreek deze met onze arts.

Met een verwijzing van uw huisarts of ander medisch specialist worden alle behandelingen die u ondergaat bij de artsen van Xpert Clinics door alle zorgverzekeraars volledig vergoed.
Let op: voor zorg die onder de basisverzekering valt, moet u eerst uw eigen risico opmaken. Het maakt daarbij niet uit of u naar onze kliniek komt of naar het ziekenhuis gaat. In 2023 bedraagt het minimale eigen risico € 385. Een overzicht van gecontracteerde zorgverzekeraars vind u op de pagina Vergoeding behandeling.