Ervaring

De heupprothese van
dhr. Tuithof

"Mensen begrijpen er niks van dat ik weer zo hard kan fietsen."

 

Twee versleten heupen

Dhr. Tuithof (65): “Ik kon mijn veters niet meer vastmaken, ik kon niet meer normaal uit een auto stappen, ik kon niet meer werken. Ik kon eigenlijk niks meer. Maar voordat de huisarts me eens doorstuurde… Uiteindelijk heeft een vervangende huisarts een foto laten maken en toen bleek dat mijn heupen tot op het bot versleten waren. Inmiddels woog ik 116 kilo; ik fietste altijd veel en dat ging niet meer, maar je blijft wel eten natuurlijk en dus werd ik steeds zwaarder. 

In het ziekenhuis kon ik niet op korte termijn terecht voor een operatie. Toen heb ik de verzekering gebeld. Al na twee dagen kon ik voor een intake naar Xpert Clinics Orthopedie. Vier weken later ben ik geopereerd aan mijn linkerheup, een half jaar later is ook de rechterheup vervangen.

Heupoperatie

Dr. Harm van der Vis en ik hadden een leuke klik. Hij heeft me uitgelegd wat er ging gebeuren en vertelde ook hoe belangrijk de bilspier is na zo’n heupoperatie. Ik ben dus na de ingreep in de sportschool heel goed mijn bilspieren gaan trainen. Na twee weken zat ik alweer rustig op de fiets. Dat was zo’n ervaring; dan realiseer je je pas hoeveel pijn je al die tijd had. Die pijn was er altijd, bij alles wat ik deed. Ik kon niet eens gewoon uit bed stappen. Mijn kwaliteit van leven is nu zó verbeterd, dat kun je bijna niet uitleggen. 

Wedstrijd

In de sportschool hebben ze me geholpen om op mijn eten te letten, en voor de tweede operatie was ik al 10 kilo kwijt. Doordat ik zo goed voorbereid was en precies wist wat me te wachten stond, heb ik die tweede keer nog geen twee weken met krukken gelopen. Ik ben weer volop gaan sporten, want ik wilde gewoon weer onder de 100 kilo komen. Fietsen ging weer zo makkelijk. Een fijne bijkomstigheid was dat ik na de operatie ook geen last meer heb gehad van melkzuur in mijn linkerbovenbeen. Waarschijnlijk heeft daar altijd een spier knel gezeten en dat was met de nieuwe heup ook opgelost. Het had niet mooier gekund. Inmiddels heb ik twee weken terug weer de eerste wedstrijd op de mountainbike gereden. En ik ben gefinisht als snelste 65-plusser!

Verschil met het ziekenhuis

Mensen vragen me weleens: maar jij hebt toch twee nieuwe heupen? Ze begrijpen er niks van dat ik weer zo hard fiets. Maar ik heb mijn best gedaan en goed geluisterd naar de dokter. Als je enthousiast bent en niet piept, dan lukt dat vanzelf. Soms verstoppen mensen zich, dan zeggen ze: ik ben geopereerd dus ik doe maar voorzichtig. Natuurlijk, na zo’n operatie moet je erop letten dat het niet mis gaat. Maar je moet ook gewoon je best doen, dat is het.

Ik vond het een groot verschil tussen het ziekenhuis en Xpert Clinics. In het ziekenhuis ga je van loketje zus naar loketje zo. En na de operatie heeft niemand meer tijd voor je. Hier was het precies andersom. Het voortraject verloopt heel snel, maar daarna waan je je in een 5 steren hotel. Ze staan naast je bed en vragen: wil je wat eten of drinken? Kan ik iets doen? Ik vond dat zo’n ervaring dat ik dacht: ik wil nooit meer anders. Als er nog eens iets is, dan bel ik jullie wel.”

Meer informatie over deze behandeling?

Lees hier alle ervaringen.

Bel ons voor een afspraak: 088 778 52 10
IMG_20220618_130803_862

Maak kennis met onze specialisten

XPS20220214 landingspagina Hand Drs Harmsen

Drs. Kennard Harmsen
Handchirurg
Locatie: Almere, Amsterdam, Hilversum

Daniel-Haverkamp-237-255

 

Dr. Daniel Haverkamp
Orthopedisch chirurg
Locatie: Amsterdam, Haarlem

XPS20220214 landingspagina Hand Dr Vermeulen

Dr. Guus Vermeulen
Handchirurg

Locatie: Amsterdam, Haarlem, Hilversum, Zeist

Daniel-Hoornenborg-237-255

 

Drs. Daniel Hoornenborg
Orthopedisch chirurg
Locatie: Amsterdam, Hilversum

Zo verloopt ons zorgtraject

XPS20220214 landingspagina Knie Icon Stap 1

STAP 1:
verwijzing van uw huisarts

XPS20220214 landingspagina Knie Icon Stap 2

STAP 2:
uw consult bij de arts

XPS20220214 landingspagina Knie Icon Stap 3

STAP 3: 
uw behandeling

XPS20220214 landingspagina Knie Icon Stap 4

STAP 4:
herstel & nazorg

Xtra vakkundige zorg op
meer dan 30 locaties

XPS20230009 Naamsbekendheidcampagne Stap
088 778 52 10
XPS20230009 Naamsbekendheidcampagne Hub Landkaart

Bij Xpert Clinics kunt u snel terecht

Heeft u lichamelijke klachten? Wacht dan niet langer en blijf niet onnodig lang met pijn rondlopen. Vraag meteen uw huisarts of u in aanmerking komt voor een verwijzing naar Xpert Clinics. Met deze verwijzing kunt u snel bij onze specialisten terecht; zowel voor een consult als een behandeling. We hebben korte wachttijden en uw behandeling vindt na intake ook snel plaats. Alle zorg die u ondergaat bij de medisch specialisten van Xpert Clinics wordt overigens gewoon vergoed door uw zorgverzekeraar. Mooi toch?!

Persoonlijk behandelplan van diagnose tot nazorg

Onze artsen hebben zich volledig toegelegd op hun specialisme. Ze behandelen jaarlijks duizenden patiënten en kijken aandachtig naar uw situatie. Uw arts bespreekt samen met u de behandelmogelijkheden waarna gezamenlijk een behandelplan wordt opgesteld. Wij bieden zowel conservatieve zorg en therapie als operatieve zorg. Als er een operatie nodig is, maken we op korte termijn een afspraak die in uw agenda past. Wilt u meer weten? Maak een afspraak via 088 778 52 10 of bekijk onze veelgestelde vragen.

 

Bel ons voor een afspraak: 088 778 52 10
XPS20230009 Naamsbekendheidcampagne Hub Behandeling

De voordelen van Xpert Clinics

Equipe-icons-set_snel geholpen

Snel geholpen

Equipe-icons-set_gespecialiseerde zorg

Gespecialiseerde zorg

Equipe-icons-set_vergoeding

Vergoed door uw zorgverzekeraar

Equipe-icons-set_wetenschappelijk onderzoek

Wetenschappelijk onderzoek

VEELGESTELDE VRAGEN

Alles op een rijtje

Ja, bij Xpert Clinics kunt u snel terecht voor zowel het eerste consult als een behandeling.

Om een afspraak te maken bij Xpert Clinics heeft u een verwijzing van uw huisarts nodig. Met deze verwijzing kunt u direct een eerste afspraak inplannen. In de meeste gevallen kunt u binnen 1-2 weken bij ons terecht voor uw eerste afspraak.

U heeft keuzevrijheid en kunt bij uw huisarts aangeven waar u behandeld wilt worden. Met de verwijzing van uw huisarts kunt u vervolgens een afspraak maken bij de behandelaar van uw keuze. De verwijzing hoeft daarvoor niet op de naam van de betreffende behandelaar te staan.

U heeft voor een behandeling bij Xpert Clinics dus wel een verwijzing nodig van uw huisarts, het is niet nodig dat deze op naam van Xpert Clinics staat.

Xpert Clinics heeft contracten afgesloten met alle zorgverzekeraars in Nederland. Dit betekent dat uw behandeling gewoon wordt vergoed indien u bij Xpert Clinics wordt behandeld.

Indien u een verwijzing heeft en nog geen eerste afspraak hebt gehad in het ziekenhuis dan kunt u deze verwijzing gebruiken om een afspraak te maken bij Xpert Clinics. Uw verwijzing blijft 1 jaar geldig.

Heeft u al een of meer afspraken gehad in het ziekenhuis dan heeft u wel een nieuwe verwijzing nodig van uw huisarts.

Voor de zorg die wij bieden, kunt u snel terecht voor zowel uw eerste afspraak als de daadwerkelijke behandeling. Niet alle patiënten kunnen bij ons worden behandeld. Of u bij ons behandeld kunt worden, is mede afhankelijk van uw leeftijd of medische conditie. Om te bepalen of overstappen naar Xpert Clinics voor u zinvol is, adviseren wij u om contact op te nemen met uw huisarts en/of zorgverzekeraar.

Ook zonder de uitslagen van deze onderzoeken kunt u een consult afspraak inplannen bij Xpert Clinics. Indien nodig of wenselijk dan kunnen de uitslagen van deze onderzoeken snel worden opgevraagd.

Beschikt u zelf over de onderzoek uitslagen? Neemt u deze dan mee naar het consult en bespreek deze met onze arts.

Met een verwijzing van uw huisarts of ander medisch specialist worden alle behandelingen die u ondergaat bij de artsen van Xpert Clinics door alle zorgverzekeraars 100% vergoed.
Let op: voor zorg die onder de basisverzekering valt, moet u eerst uw eigen risico opmaken. Het maakt daarbij niet uit of u naar onze kliniek komt of naar het ziekenhuis gaat. In 2022 bedraagt het minimale eigen risico € 385. Een overzicht van gecontracteerde zorgverzekeraars vindt u op de pagina Vergoeding behandeling.