"Super dat ik weer kan suppen!"

De halve knieprothese van Henk (55 jaar)

Suppen is m'n grote passie, kan ik wel zeggen.

“Ik ben een echte buitenman. Veel fietsen, suppen, wandelen met de hond. Maar suppen is m’n grote passie kan ik wel zeggen. Ik vind het heerlijk om in alle vroegte het water op te gaan. Met zo’n opkomend ochtendzonnetje aan de horizon. Maar ja, ik hou ook van het goede leven, dus ik ben niet de lichtste. En de jongste trouwens ook niet. Maar goed, op een gegeven moment ging mijn knie opspelen. Dat merk je vooral als je veel op je knieën op zo’n SUP zit. Je moet eerst vaart maken voor je kan gaan staan. Dus je zit ook vaak op je knieën te peddelen en dat deed ongelofelijk veel pijn. Diagnose: ‘knie-artrose’. Oftewel, versleten knie. Dat kan een gevolg van overgewicht zijn.”

Ik ben nooit fan van naalden geweest.

“Ik ben eerst nog een periode bezig geweest met fysiotherapie. Dan was de pijn na een behandeling even weg maar daarna kwam het in alle hevigheid weer terug. Toen heb ik nog van die cortisone-injecties geprobeerd, maar dat was ook geen feest. Ik ben geen fan van naalden zullen we maar zeggen. Bovendien duurde het steeds korter voordat die injecties weer waren uitgewerkt. Dus ja wat dan?”

De arts zag meteen dat ik een buitenman ben.

“Toen werd ik door mijn zwager gewezen op de mogelijkheden bij Xpert Clinics. Die kunnen dit soort klachten heel goed behandelen, je kunt er heel snel terecht en het wordt ook nog eens vergoed door je verzekeraar. Dus heb ik een afspraak gemaakt en toen kreeg ik een gesprek met Daniel Haverkamp. Dat voelde meteen goed. Hij had precies door hoe ik het leven stond. ‘U lijkt me typisch een buitenman’, zei hij. Zou het op m’n voorhoofd geschreven staan? Na wat overleg bespraken we de mogelijkheid van een halve knieprothese. Ik wist helemaal niet dat je die had.”

Eindelijk weer het water op. Ben als een kind zo blij.

“Het voordeel van een halve knieprothese is dat ze alleen datgene vervangen wat versleten is in je knie. De rest van je knie wordt behouden. Dat geeft minder pijn én je herstelt sneller. Ik ben nu 3 maanden geleden geopereerd en dat is allemaal goed gegaan. Wel even aan de pijnstillers gezeten maar ik was vrij snel weer aan het wandelen. En….ik mag ein-de-lijk weer het water op. Zonder pijn. Heerlijk. Echt, als een kind zo blij ben ik.”

Meer informatie over deze behandeling?

Lees hier alle ervaringen.

Bel ons voor een afspraak: 088 778 52 10
XPS20230009 Naamsbekendheidcampagne Hub Voel Je Weer Mens

Maak kennis met onze specialisten

XPS20220214 landingspagina Hand Drs Harmsen

Drs. Kennard Harmsen
Handchirurg
Locatie: Almere, Amsterdam, Hilversum

Dr. Daniel Haverkamp
Orthopedisch chirurg
Locatie: Amsterdam, Haarlem

XPS20220214 landingspagina Hand Dr Vermeulen

Dr. Guus Vermeulen
Handchirurg

Locatie: Amsterdam, Haarlem, Hilversum, Zeist

Drs. Daniel Hoornenborg
Orthopedisch chirurg
Locatie: Amsterdam, Hilversum

Zo verloopt ons zorgtraject

XPS20220214 landingspagina Knie Icon Stap 1

STAP 1:
verwijzing van uw huisarts

XPS20220214 landingspagina Knie Icon Stap 2

STAP 2:
uw consult bij de arts

XPS20220214 landingspagina Knie Icon Stap 3

STAP 3: 
uw behandeling

XPS20220214 landingspagina Knie Icon Stap 4

STAP 4:
herstel & nazorg

Xtra vakkundige zorg op
meer dan 30 locaties

XPS20230009 Naamsbekendheidcampagne Stap
088 778 52 10
XPS20230009 Naamsbekendheidcampagne Hub Landkaart

Bij Xpert Clinics kunt u snel terecht

Heeft u lichamelijke klachten? Wacht dan niet langer en blijf niet onnodig lang met pijn rondlopen. Vraag meteen uw huisarts of u in aanmerking komt voor een verwijzing naar Xpert Clinics Met deze verwijzing kunt u snel bij onze specialisten terecht; zowel voor een consult als een behandeling. We hebben korte wachttijden en uw behandeling vindt na intake ook snel plaats. Alle zorg die u ondergaat bij de medisch specialisten van Xpert Clinics wordt overigens gewoon vergoed door uw zorgverzekeraar. Mooi toch?!

Persoonlijk behandelplan van diagnose tot nazorg

Onze artsen hebben zich volledig toegelegd op hun specialisme. Ze behandelen jaarlijks duizenden patiënten en kijken aandachtig naar uw situatie. Uw arts bespreekt samen met u de behandelmogelijkheden waarna gezamenlijk een behandelplan wordt opgesteld. Wij bieden zowel conservatieve zorg en therapie als operatieve zorg. Als er een operatie nodig is, maken we op korte termijn een afspraak die in uw agenda past. Wilt u meer weten? Maak een afspraak via 088 778 52 10 of bekijk onze veelgestelde vragen.

 

Bel ons voor een afspraak: 088 778 52 10
XPS20230009 Naamsbekendheidcampagne Hub Behandeling

De voordelen van Xpert Clinics

Equipe-icons-set_snel geholpen

Snel geholpen

Equipe-icons-set_gespecialiseerde zorg

Gespecialiseerde zorg

Equipe-icons-set_vergoeding

Vergoed door uw zorgverzekeraar

Equipe-icons-set_wetenschappelijk onderzoek

Wetenschappelijk onderzoek

VEELGESTELDE VRAGEN

Alles op een rijtje

Ja, bij Xpert Clinics kunt u snel terecht voor zowel het eerste consult als een behandeling.

Om een afspraak te maken bij Xpert Clinics heeft u een verwijzing van uw huisarts nodig. Met deze verwijzing kunt u direct een eerste afspraak inplannen. In de meeste gevallen kunt u binnen 1-2 weken bij ons terecht voor uw eerste afspraak.

U heeft keuzevrijheid en kunt bij uw huisarts aangeven waar u behandeld wilt worden. Met de verwijzing van uw huisarts kunt u vervolgens een afspraak maken bij de behandelaar van uw keuze. De verwijzing hoeft daarvoor niet op de naam van de betreffende behandelaar te staan.

U heeft voor een behandeling bij Xpert Clinics dus wel een verwijzing nodig van uw huisarts, het is niet nodig dat deze op naam van Xpert Clinics staat.

Xpert Clinics heeft contracten afgesloten met alle zorgverzekeraars in Nederland. Dit betekent dat uw behandeling gewoon wordt vergoed indien u bij Xpert Clinics wordt behandeld.

Indien u een verwijzing heeft en nog geen eerste afspraak hebt gehad in het ziekenhuis dan kunt u deze verwijzing gebruiken om een afspraak te maken bij Xpert Clinics. Uw verwijzing blijft 1 jaar geldig.

Heeft u al een of meer afspraken gehad in het ziekenhuis dan heeft u wel een nieuwe verwijzing nodig van uw huisarts.

Voor de zorg die wij bieden, kunt u snel terecht voor zowel uw eerste afspraak als de daadwerkelijke behandeling. Niet alle patiënten kunnen bij ons worden behandeld. Of u bij ons behandeld kunt worden, is mede afhankelijk van uw leeftijd of medische conditie. Om te bepalen of overstappen naar Xpert Clinics voor u zinvol is, adviseren wij u om contact op te nemen met uw huisarts en/of zorgverzekeraar.

Ook zonder de uitslagen van deze onderzoeken kunt u een consult afspraak inplannen bij Xpert Clinics. Indien nodig of wenselijk dan kunnen de uitslagen van deze onderzoeken snel worden opgevraagd.

Beschikt u zelf over de onderzoek uitslagen? Neemt u deze dan mee naar het consult en bespreek deze met onze arts.

Met een verwijzing van uw huisarts of ander medisch specialist worden alle behandelingen die u ondergaat bij de artsen van Xpert Clinics door alle zorgverzekeraars 100% vergoed.
Let op: voor zorg die onder de basisverzekering valt, moet u eerst uw eigen risico opmaken. Het maakt daarbij niet uit of u naar onze kliniek komt of naar het ziekenhuis gaat. In 2022 bedraagt het minimale eigen risico € 385. Een overzicht van gecontracteerde zorgverzekeraars vindt u op de pagina Vergoeding behandeling.